بررسی میزان مصرف غذای بیمارستانی و علل عدم مصرف آن در بیماران بستری در بیمارستان آموزشی-درمانی امام رضا (ع) به تفکیک بخش بستری

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

کارشناس ارشد، بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

چکیده
مقدمه: عدم مصرف کافی غذا در بیماران بستری موجب سوءتغذیه بیمارستانی می‌شود که عوارض زیادی ازجمله افزایش مرگ‌ومیر و طول مدت بستری را به همراه دارد. مطالعه حاضر به‌منظور تعیین میزان دریافت غذای بیماران بستری در بیمارستان آموزشی-درمانی امام رضا (ع) طراحی شده است.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع مقطعی است که در سال 1398 روی بیماران بستری در بیمارستان آموزشی-درمانی امام رضا (ع) واقع در شهر مشهد انجام گرفته است. ابزار استفاده‌شده در این ارزیابی، چک‌لیستی است که بخشی از چک‌لیست استاندارد Nutrition Day است. بخش انتخابی از این چک‌لیست استاندارد میزان مصرف غذای بیمار و علت عدم مصرف غذا را می‌سنجد. داده‌ها وارد نرم‌افزار SPSS نسخه 16 شد و نتایج حاصل شد.
یافته‌ها: داده‌های حاصل از بررسی میزان مصرف غذا نشان‌دهنده این است که بیماران بستری در بخش‌های قلب و عروق (7/85 درصد) و گوارش (3/81 درصد) بیشترین میزان مصرف غذا را داشته‌اند و کمترین میزان مصرف مربوط به بخش تروما (2/63 درصد) بوده است. علت عدم مصرف غذا توسط بیماران، تهوع و استفراغ، نداشتن اشتها و عدم تمایل به نوع غذا بود. بیشترین آموزش تخصصی تغذیه در بخش‌های گوارش و کبد (5/37 درصد) و انکولوژی (3/33 درصد) صورت گرفته است.
نتیجهگیری: لازم است مدیران بیمارستان‌ها به‌منظور افزایش آگاهی پرستاران در رابطه با اهمیت آموزش تخصصی تغذیه اقداماتی انجام دهند و تعداد کارشناسان تغذیه برای حضور فعال‌تر آن‌ها در بالین بیماران افزایش یابد.

کلیدواژه‌ها


  1. References


    1. Thibault R, Chikhi M, Clerc A, Darmon P, Chopard P, Genton L, et al. Assessment of food intake in hospitalised patients: a 10-year comparative study of a prospective hospital survey. Clin Nutr. 2011; 30 (3):289-96.
    2. Hiesmayr M, Schindler K, Pernicka E, Schuh C, Schoeniger-Hekele A, Bauer P, et al. Decreased food intake is a risk factor for mortality in hospitalised patients: the Nutrition Day survey 2006. Clin Nutr. 2009; 28 (5):484-91.
    3. Saunders J, Smith T, Stroud M. Malnutrition and undernutrition. Medicine. 2011; 39 (1):45-50.
    4. Rüfenacht U, Rühlin M, Wegmann M, Imoberdorf R, Ballmer PE. Nutritional counseling improves quality of life and nutrient intake in hospitalized undernourished patients. Nutrition. 2010; 26 (1):53-60.
    5. Dupertuis Y, Kossovsky M, Kyle U, Raguso C, Genton L, Pichard C. Food intake in 1707 hospitalised patients: a prospective comprehensive hospital survey. Clin Nutr. 2003; 22 (2):115-23.
    6. Langhans W. Anorexia of infection: current prospects. Nutrition. 2000; 16 (10):996-1005.
    7. Gall M, Grimble G, Reeve N, Thomas S. Effect of providing fortified meals and between-meal snacks on energy and protein intake of hospital patients. Clin Nutr. 1998; 17 (6):259-64.
    8. Schindler K, Pernicka E, Laviano A, Howard P, Schütz T, Bauer P, et al. How nutritional risk is assessed and managed in European hospitals: a survey of 21,007 patients findings from the 2007–2008 cross-sectional nutritionDay survey. Clin Nutr. 2010; 29 (5):552-9.
    9. Correia MI, Campos AC; ELAN Cooperative Study. Prevalence of hospital malnutrition in Latin America: the multicenter ELAN study. Nutrition. 2003; 19 (10):823-5.
    10. Williams P, Walton K. Plate waste in hospitals and strategies for change. E-SPEN. 2011; 6 (6):e235-41.
    11. Waitzberg DL, Caiaffa WT, Correia MI. Hospital malnutrition: the Brazilian national survey  (IBRANUTRI): a study of 4000 patients. Nutr. 2001; 17 (7-8):573-80.
    12. Díaz AV, García ÁC. Evaluation of factors affecting plate waste of inpatients in different healthcare settings. Nutr Hosp. 2013; 28 (2):419-27.
    13. Gheorghe C, Pascu O, Iacob R, Vadan R, Iacob S, Goldis A, et al. Nutritional risk screening and prevalence of malnutrition on admission to gastroenterology departments: a multicentric study. Chirurgia  (Bucur). 2013; 108 (4):535-41.
    14. Amiri Farahani L, Heidari T, Narenji F, Asghari Jafarabadi M, Shirazi V. Relationship between pre menstrual syndrome with body mass index among university students. J Hayat. 2012; 17 (4):85-95.
    15. Khalili H, Mojtahedzadeh M, Oveysi MR, Tavakoli F. Do critically ill patients receive adequate nutritional support? Res Bull Med Sci. 2004; 9 (1):45-50.
    16. Kowanko I. Energy and nutrient intake of patients in acute care. J Clin Nurs. 2001; 10 (1):51-7.
    17. Tangvik RJ, Guttormsen AB, Tell GS, Ranhoff AH. Implementation of nutritional guidelines in a university hospital monitored by repeated point prevalence surveys. Eur J Clin Nutr. 2012; 66 (3):388-93.
    18. Jessri M, Mirmiran P, Jessri M, Johns N, Rashidkhani B, Amiri P, et al. A qualitative difference. Patients’ views of hospital food service in Iran. Appetite. 2011; 57 (2):530-3.